De Belgian Skate League omvat 2 wedstrijdcircuits: de Junior Skate Riot & de Belgian Skate League. Elk circuit heeft zijn eigen ranglijst.

Binnen deze 2 circuits bestaan er 3 verschillende soorten wedstrijden. De wedstrijden worden gequoteerd met een moeilijkheidsgraad die weergegeven wordt met een ‘ster’.


1-ster wedstrijden

1-ster wedstrijden zijn instapwedstrijden met een lokaal karakter. Ze duren 1 dag en ontvangen 30-40 deelnemers aan deelnemen. We verwelkomen 150-200 bezoekers per wedstrijd. Het zijn Lokale events in samenwerking met de clubs.

2-ster wedstrijden

De 2 ster wedstrijden zijn 1dagsevents met nationaal karakter, waar 60-70 deelnemers aan deelnemen. We verdelen een minimum prijzengeldpot van 2500eur en verwelkomen 400 à 600 toeschouwers per wedstrijd.


3-ster wedstrijden

De 3 ster wedstrijd is een wedstrijd met internationale oriëntering. Het zijn 1 of 2daagse events waarop we 80à100 deelnemers verwachten. We verdelen een minimum prijzengeldpot van 5000 eur en verwachten 1000 à 3000 toeschouwers per eventdag.


Het Junior Skate Riot-circuit is een valt onder de 1-sterren categorie (*), en het hee@ zijn eigen ranglijst.

De Belgian Skate League omvat zowel 2-sterren evenementen (**) als 3-sterren evenementen (***), en deze verschillende sterrenclassificaties resulteren in een nationaal ranglijst. De punten worden toegewezen volgens het Olympische kwalificatiesysteem van de internationale federaties, World Skate (raadpleeg de bijlage voor details).


De punten voor de ** evenementen worden gebaseerd op de PRO TOUR-competitie van World Skate, terwijl de punten voor de *** evenementen overeenkomen met die van de WORLD CHAMPIONSHIPS. Zo wordt het behalen van een 1e plaats op een ***wedstrijd gevalideerd met 80.000 punten, terwijl een 1e plaats bij een **wedstrijd goed is voor 50.000 punten. Klik hier voor de volledige puntenlijst.


Klassement en punten

Het klassement van de Belgian Skate League geldt enkele voor Belgische Riders. Internationale rijders worden dus niet meegenomen in de nationale ranglijst van de Belgian Skate League.


De positie die elke rijder behaalt in elk evenement zal dienen als de basis voor het toekennen van punten voor het klassement. In het geval dat een Internationale rijder de 2e positie behaalt, zal de Belgische rijder die als 3e eindigde automatisch naar de 2e plaats in dit wedstrijdklassement opschuiven en ook de punten ontvangen die horen bij deze nieuwe positie.


RANKING Junior Skate Riot
NO RESULTS TO SHOW